Sivut

sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Noel Tuomo Tapio

Ristiäiset ja mun kaksvitoset juhlittiin kaks viikkoo sit. Juhlapäivä oli aurinkoinen, poikkeuksellisen lämmin syksyinen päivä. Noel oli nukkunut hyvät yöunet, ristiäisvalmistelut aloitettiin edellisenä päivänä kolmen kummin voimin ja kaikki sujui rennon letkeissä meiningeissä sinne h-hetkeen asti. Kasteessa Noel oli snadisti tyytymätön ja itkeskeli vähän väliä. Virsien kohdalla alkoi huuto, mikä loppui sit heti kun laulukin loppui. Taisin valita huonot biisit esitettäviks. Lasten evankeliumin aikaan tyyppi rauhottui kuuntelemaan, mut heti sen loputtua alko pieni kitinä ja iltaan asti mentiin ihan pienillä unilla, nopeilla tissittelyillä ja vähän väliä känisten. Ei tainnu meidän jäbä tykätä siitä, kun koko ajan syli vaihtui eikä mihinkään päässyt rauhoittumaan.

Noel valikoitui ensimmäiseksi nimeksi, koska tykästyttiin Samin kanssa siihen jo raskausaikana. Tätä nimeä ei salailtu missään vaiheessa ja työnimi Reino vaihtui Noeliksi ehkä siinä raskauden puolivälissä.
Tuomo on Samin edesmennyt Pappa eli äidin isä. Samille hän oli hyvin läheinen ja merkityksellinen ihminen pienestä pojasta lähtien. Monesti Samin suusta onkin kuulunut: "Pappa opetti mulle sen..." Tämä nimi valittiin kunnianosoituksena ja pidettiin salassa Samin sukulaisilta ristiäisiin asti.
Tapio taas on Samin toinen Pappa isän puolelta ja kulkenut sieltä Samin isän sekä Samin toisena nimenä.  Myös mun Vaarin toinen nimi on Tapio, joten tämä oli selkeä jatkumo.Kummeiksi valittiin meille rakkaita ystäviä, ihan niinkuin esikoisenkin kohdalla. Kukaan ei ole myöskään sylikummi, vaan kaikki on yhtä tärkeitä, ihan niinkuin esikoisen kohdalla tässäkin asiassa. Naisväki piti Noelia sylissä vuorollaan ja miehet keskitty lukemistehtäviin.

TARJOLLA OLI: KINKKUVOILEIPÄKAKKU, LOHIPIIRAS, JAUHELIHAPITSA, SUKLAABROWNIES, PORKKANALEIVOKSET, VADELMAJUUSTOKAKKU, MANSIKKATÄYTEKAKKU, SUPERSÖPÖJÄ PIPAREITA SEKÄ KAUPAN PERUS KEKSEJÄ JA KARKKII. JUOMANA: KAHVII, TEETÄ, LIMPPARII JA PILLIMEHUJA.


Kastejuhla oli rento ja meni aika kivuttomasti ainaki omalta osalta, ku oli niin paljon apukäsiä keittiössä. Meillä tosiaan ne kummit oli edellisen yön ja seuraavaks yöks jäi mun äiti ja isovanhemmat, et ei tarvinnut mistään kantaa vastuuta yksin. Leipomuksia taas ulkoistettiin, niin mulle ei jäänyt kuin juustokakku  ja voileipäkakku. En viitti nyt julkaista tässä enempää noita yhteiskuvia, kun en oo muilta kuin kummeilta pyytänyt luvan.

Noel sai ihania lahjoja ja luettelen ne mitkä enää muistan. Pari jumpsuittia, saipa vaatteita, muumibodyn, erilaisia leluja (muumi, purulelu, helistin), vaunuverhon, vaunulelun, herra hakkarais astiat, repun, kummilusikan, puisen junan, valokuvakehyksen ja rahaa.


Mun synttärikahvit juotiin siinä sivussa sen enempää juhlimatta. Ilmapallot kuitenkin itselleni ostin! Mä sain lahjaksi pienen hemmottelupaketin mikä sisäls: Elle lehden, teetä, suklaata, tuoksukynttilöitä, siideriä, keksejä ja pari kasvonaamiota. Sit lisää suklaata, lisää teetä, kynttiläsomisteen, lasipurkin ja lisää kynttilöitä, neuleen, Suomi 100 mukin, lahjakortin lindexille, rahaa, valotaulun, paljon kukkia ja jotain kasveja mitkä varmana tapan sekä nyt eilen lapista tuliaisina sellasen lämpimän fleecehuppusysteemin porokuviolla. Näytän sen kanssa ihan lapin mummolta, mut luotan et se on lämmin ja ihana talven kylmiä koiranulkoilutuslenkkejä varten, hahhhaaha. 


SIT TÄHÄN LOPPUUN VIELÄ KUVA MYÖHÄÄN ILLASTA MUSTA JA SAMISTA JA MEIDÄN ILOISISTA LAPSISTA.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti