Sivut

maanantai 16. lokakuuta 2017

Meidän rutiinit

Meil on alkanu arki rullaamaan nyt aika kivasti. Alun vauvakupla, minimiehen tuoma rutiinien muutos ja sekamelska, uusien tapojen hakeminen, kahden lapsen kanssa matkustaminen lähtöineen ja pakkaamisineen, ristiäiset ja sen tuomat järkkäilyt sekä vauvaa katsomaan tulleet vieraat alkaa olla nyt taputeltu ja kaikki alkaa asettua. Aluks sitä vaan mietti miten se arki sit lähtee kulkemaan kaiken alkuhössötyksen jälkeen. Enää ei tarvi miettiä, ku nyt me just eletään sitä arkea eikä vauvakaan tunnu enää uudelta jutulta tässä, vaan on löytänyt nyt kunnolla paikan meidän perheessä.

Ennen vauvan tuloa varauduttiin siihen, että oon aina aivan poikki kun kahden pienen kanssa yritän suoriutua huonoilla yöunilla siihen asti kunnes Sami pääsee töistä. Ja että Samin pitää tulla aina heti töistä kotiin ja vasta sen jälkeen voidaan yhdessä miettiä mitä iltapäivällä tehdään. Ollaanko kaikki yhdessä kotona, voiko jompi kumpi mennä tekemään jotain omia juttuja, ottaako toinen toisen lapsen ja toinen toisen jne. Mut jokatapauksessa niin, et Sami tulis töistä suoraan himaan ja sit vasta mietittäis. Ja se mihin päädyttäis niin riippuis siitä miten lapset on yöllä nukkunu tai päivällä hyppiny seinille ja siitä kuinka väsyneitä me ehkä mahdollisesti oltais.


Todellisuudessa tää ei oo ollu yhtään niin vaikeeta tai väsyttävää mitä etukäteen mietittiin. Sami on voinut jäädä suoraan töistä johonkin pelkäämättä, et mä olisin aivan kuollut. Toki aina kysytään onko okei, mut olettamus kun aluks oli se, et mä oon mahdollisesti aivan loppu. Onneks näin ei kuitenkaan oo ja lähes aina Sami kyl tulee töistä kotiin vaikkei me oltaiskaan kotona. Aluks ajateltiin kans, et himassa on varmaan aina kaaos, koska mulla ei oo ollu aikaa siivota. Onneks sekään ei täysin pidä paikkaansa, koska voin kyl siivota vaikka joka päivä, jos vaan ollaan aamupäivä kotona tai jos haluan siivota. Hahahah ainahan mä en halua, mut se ei johdu mitenkään siitä, etten jaksa "koska lapset."

Alla meidän päivä noin niinku suunnilleen.

Klo 8-9 maissa heräillään (yöllä Noel on herättänyt kerran tai kaksi. Yleensä klo 2 ja klo 6 tai sitten vaan klo 5) sit aamiainen, aamupesut ja päivävaatteet. Aamutouhujen jälkeen leikitään joko keskenään/mennään lenkille/mennään kylään/meille tulee vieraita.
klo 10 aikaan Noel menee ekoille unille. Puen sille päälle ja vien ulos vaunuihin, missä vetelee hirsiä muutaman tunnin. Sillä välin me leikitään/siivotaan/tehdään ruokaa Nellan kanssa. 
Klo 11:30 syödään lounas ja sit Nella käy nukkumaan.
Klo 12-15 välillä Nella nukkuu tunnista kahteen yleensä. Täs kohtaa muksut nukkuu hetken samaa aikaa.
Klo 12 Noel heräilee himonälkäsenä eli syömishommat, vaippahommat ja seurustelua.
Nellan unien jälkeen taas leikitään/siivotaan/ulkoillaan/kyläillään/meil on kavereita kylässä, mitä milloinkin.
Klo 15 Sami pääsee töistä. Sen jälkeen en oo ajatellu miten Noel nukkuu. Riippuu aina missä mennään ja mitä tehdään.
Klo 17 aikaan noin on ruoka.
Klo 19 aikaan alotellaan lasten iltahommia, mut silloin venyy jos huidellaan kylässä tai käydään myöhään kaupassa.
Klo 20 Nella valmistautuu nukkumaan, mut välillä on mennyt yhdeksäänkin.
Klo 21 Noel valmistautuu nukkumaan eli meen makkariin imettää.
Klo 22 molemmat muksut on unessa ja me käydään yhdessä suihkussa/saunassa. Sit tehdään mitä milloinkin.
Klo 00 ollaan molemmat ihan yliväsyneitä ja ihmetellään et mitä me taas valvotaan ja mennään nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti