Sivut

torstai 24. marraskuuta 2016

Meillä nukutaan läpi yön!

Mä oon niiiiiiiiiiiiin super onnellinen siitä, et nykyään meil nukutaan koko yö heräämättä. Jossain vaiheessa Nella saattaa kyl äännähtää tai päästää pienen itkun, mut jatkaa unia itsenäisesti omassa huoneessaan ilman, et mun täytyy oikeesti tehdä yhtään mitään. En välttämättä ees herää siihen tai Nella ei välttämättä herää itsekään kertaakaan. Ei sillä, ei meillä oo mitenkään masentavan huonosti koskaan edes nukuttu, mut kyl se vuoden kestävä yöllä herääminen (1-4 kertaa yössä) jo pikkuhiljaa alkaa verottaa. Toisinaan herättiin vaan kerran, toisinaan vähän useammin. Koskaan Nella ei jääny valveille hengailee tai huutamaan, vaan kiltisti söi tissiä tai nappas tutin. Mut joka tapauksessa se vaati aina mun heräämisen, Nellan syöttämisen eli uudelleen nukuttamisen. Sit kun oot päässy takas uneen, ni koht saatetaan herätä uudelleen....tai sit ei. Mut myös se epätietosuus on poissa. Aiemmin et ikinä illalla nukkumaan mennessä tienny, et heräätkö aamulla superväsyneenä vai hyvin nukkuneena. Mut sellastahan se on - vauvavuosi, silmäpussit ja kylmä kahvi kupissa.Nellan täytettyä vuoden, laitettiin tyttö omaan huoneeseen nukkumaan, nyt kun oli oma huone mihin laittaa. Vanhassa kämpässähän se ei olis ollu mahdollistakaan. Ei olla enää nukutettu, vaan Nella nukahtaa itse. Hyvän yön toivotukset, pusut ja peitto päälle. Okei okei ja tutti suuhun, pitää varmaan siitäkin alkaa kohta vierottamaan...kuuluu ehkä 30 sekkaa huutoa ja hiljenee kertalaakista. Unessa. Auta armias jos roikkuisin siinä pinniksen reunalla silittelemässä?! Ei tulis mitään, pikkumuija vaan huutais naama punasena siinä kohtaa. Aiemminhan me nukutettiin Nellaa ja siinä saatto mennä tuntikin. Onneks ei ehditty tehä sitä kauaa, koska se vei aina niin ison osan meijän illasta. 

Nella nukku siis tosi pitkään meijän vieressä, varmaan 9 kk asti ainakin ja nukahti helposti kitisemättä viereen. Sit alko riittää ne levottomat ja lujat potkut, lyönnit ja pyörimiset, niin alotettiin projekti pinnasänkyyn nukuttaminen. Eli käytännössä niin, et illalla nukutettiin pinnikseen, yöllä tytön herättyä nostettiin viekkuun tissihommille ja aamulla herätiin vierekkäin. Tuli muutto, oma huone, äidille stoppi yöimetykseen ja heräilyyn eli uudet kuviot, uus systeemi. Ja se toimi aivan samantien. Nyt Nella menee nukkumaan siinä klo 20-21 maissa ja herää klo 9:00-10 maissa. Luksusta niihin klo 6-7 aamuihin ja pätkäöihin! Oon saanu jo monena aamuna juoda kahvitki ennenku neiti herää. 

Erittäin omituista ja erinomaisen ihanaa. 


Mutta miten teillä muilla nukutaan? Aivan kamalaa kuraa vai helppoa alusta asti?

4 kommenttia:

 1. Meillä on aina nukkunut hyvin, muutamia kertoja herännyt yöllä. Alusta saakka nukkunut omassa sängyssä, ensin äitiyspakkauksessa ja sitten pinniksessä. Olisikohan ollut 9kk kun siirtyi omaan huoneeseen nukkumaan ja reilu vuoden ikäisenä sänkyyn, kun kiipesi pinniksen reunan yli ja mätkähti lattialle.

  Välillä ollaan nukutettu omaan sänkyyn ja välillä on osanuut nukahtaa ihan itse, kun on vienyt sänkyyn :)

  VastaaPoista
 2. Siis teillä nukutan 12tunnin yöunia! Meillä nukutaan 8-10tuntia varmaan kymmenellä yöheräämisellä. Meillä on nukuttu aina huonosto. Päikkäritki on luokkaa puoltuntia. En vois kuvitellakkaan lähteväni töihin vielä, miten sitä jaksais :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nukuttiin meillä ja pitkään nukuttiinkin. Vasta nyt alkanut aikaset aamut ja yöheräilyä vähän nyt ollut, tosin neljä hammasta puhkes niin pienen ajan sisällä ja uus perheenjäsen kuvioissa...kiva varmaan ku vastaan tällee 9kk myöhässä :D mitenhän teillä nykyään nukutaan? :)

   Poista