Sivut

perjantai 6. toukokuuta 2016

Millainen meidän puolivuotias on?Meidän "vastasyntynyt" vauva täytti eilen jo puoli vuotta. Juhlittiin näitä puolikkaita synttäreitä maalla ja mökillä. Leivoin marianne-suklaajuustokakun. Ulkona paistoi aurinko ja mittari näytti ainakin +20. Meidän perheen lisäksi Nellaa juhlisti Samin sukulaisista sen täti, eno, molemmat siskot ja toisen siskon mies sekä mun lapsuuden/nuoruudenystävä 10 vuoden takaa, joka tuli meille yökylään. Oikeesti ei me mitään juhlia järkkäämällä järkätty, vaan Riikka nyt sattui tulemaan meille just sattumalta ja sopivasti yöksi. Helatorstain eli Samin vapaapäivän vuoksi haluttiin mennä mökille viettämään lämmintä kevätpäivää. Yöksi mentiin Samin tädin ja enon luokse maalle, joten siksi hekin tottakai mukana "synttäreillä". Sit ihanan aurinkoisen sään vuoksi myös Samin isosisko miehensä ja koiransa kanssa sekä Samin pikkusisko koiransa kanssa halusivat myös tulla mökille saunomaan. Kaikki siis sattuivat juuri sopivasti ja saatiin tehtyä normaalivisiitistä ns. Nellan juhlapäivä.


Millainen meidän puolivuotias sitten on?

Alla 20 faktaa Nellasta; sen luonteesta, taidoista ja tavoista.

 1. Hymyilee paljon lähes koko ajan kaikille ja kaikelle. Leveimmät hymyt ja varmat keinot saada hymy huulille on; koirat, äidin ja isin hassut pelleilyäänet sekä äidin tai isin näkeminen heti herättyään.
 2. Kukkuu - leikit on maailman kivoimpia!
 3. Nauraa kun pusuttelee ja päristelee kaulaan monta kertaa peräkkäin. Rakastaa pelleilyä. Nella ei ole vielä nauranut sydämensä kyllyydestä kuin kolme kertaa ja ne hetket meidän Jade on saanut hepuleillaan ja leikeillään aikaiseksi.
 4. Liikkuu pyörien selältä vatsalleen ja vatsalta selälleen eli saattaa olla ihan toisella puolella huonetta kuin minne tytön jätti, pyörien kehää ns. kellon ympäri sekä kurottaen kaukana oleviin leluihin pääsee iiihan vähän pidemmälle kuin mihin käsi normaalisti ylettää.
 5. Nostaa pyllyä, möyrii paljon ja tukee hienosti päinmakuulla käsien varaan rintakehä ylhäällä.
 6. Vaihtaa lelua kädestä toiseen näppärästi.
 7. Laittaa tutin itse suuhun jo aika hyvin halliten, mutta pelleilee usein.
 8. Kaikki asiat, esineet ja siis ihan kaikki mahdollinen menee suuhun. Vielä ei ole hampaita.
 9. Juttelee kovasti kiljuen ja tehden erilaisia ääniä. Äänen kovuus vaihtuu sadasosasekunnissa.
 10. Hakee hienosti katsekontaktin ja vastaa hymyyn hymyllä.
 11. Nukkuu yöunet noin klo 21-08, nukkuu noin neljät hyvät päiväunet ja herää aina tyytyväisenä hymyillen ja jutustellen.
 12. Herää yöllä noin kolme kertaa, joskus vähemmän ja joskus enemmän. Nukahtaa kuitenkin heti tutin tai tissin saatuaan. Ennen nukkui yöt yhden pysähdyksen taktiikalla, mutta kolmen kuukauden hulinoiden jälkeen yöheräämisiä on muutama. 
 13. Nukkuu pääosin meidän vieressä.
 14. Rauhoittuu ja lähes aina nukahtaa autoon.
 15. Maistelee soseita sekä harjoittelee pikkuhiljaa sormiruokailua. Pelkällä rintamaidolla mentiin 5 kuukautta ja 5 päivää. Maistelukertoja on kertynyt tässä kolmen viikon aikana vain noin 12 eli ei olla pidetty mitään kiirettä. Siinäkin ajassa oli viikon tauko. Pääasiassa syö rintamaitoa, kun sitä kerran riittää mainiosti. 
 16. Seisoo tukevasti sylissä, viihtyy pystyasennossa paremmin kuin sylissä istuen.
 17. Leikkii itsekseen jo hienosti, mutta tarkistaa usein onko äiti näköyhteydessä. Jos ei näe tai kuulu, tulee suru puseroon eli vääntää tekoitkua, koska nähdessään mut alkaa heti hymyillä.
 18. Vierastaa pikkuisen.
 19. Pärisyttelee, sylkee, puhaltelee ja näyttää kieltä pilke silmäkulmassa.
 20. Sanoo mammammammamma, öäöööööäöööööäääää.

Nella on tosi iloinen, touhukas, ilmeikäs ja tyytyväinen tyttö. Ollut aina helppo ja onnellinen vauva, joka ei turhia kitise. Nella rakastaa musiikkia, eläimiä ja muita vauvoja. Me käydään kerran viikossa vauvauinnissa sekä muskarissa. Tämän puolen vuoden aikana Nella on matkustanut paljon pitkiä matkoja autolla, mennyt usean kerran junalla sekä reissannut niin repussa kuin rattaissakin. Puolessa vuodessa ovat menneet pienksi koon 50, 56 ja 62 koon vaatteet. Tällä hetkellä Nella käyttää kokoa 68 (joitain 62 löytyy vielä, mutta pitänee karsia ne pikkuhiljaa pois). Puolivuotisneuvola on vasta edessä päin, joten mittoja tähän hätään ei ole antaa. 5 kk neuvolassa painoi 6310 g ja oli 62,3 cm pitkä. 

❤  Meidän ihana reipas iloinen puolivuotias ❤ Ei kommentteja:

Lähetä kommentti