Sivut

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Pitkät automatkat vauvan kanssa

Oltiin Levillä tän kuun alussa viikko. Mökki oli vuokrattu lauantaista lauantaihin, mutta lähdettiin reissuun jo perjantaina, koska yövyttiin se edeltävä yö Vuokatissa. Kuuden tunnin automatka meni aika kivasti sinne Vuokattiin. Harmi vaan, et Nella ei nukkunut kovin pitkiä pätkiä kerrallaan, vaikka yleensä autossa nukkuu hyvin. Normaalia paremmin. Mun äiti sai toimia takapenkillä viihdyttäjänä, Sami ajoi ja mä nostin jalat kojelaudalle, otin hyvän asennon ja vaihdoin lomamoodin päälle. Ihanaa!

Vuokatista Leville oli samanmoinen matka ja sen Nella nukku jo paremmin. Ei siinä, ei tyttö hereilläkään hankalaksi heittäytynyt. Pysähdykset pikku tyyppi pääs kans haukkaa raitista ilmaa ja ns. jaloittelemaan. Onhan se aika pitkä aika istuimessa kököttää noin niinku muuten. Imetyset hoidin tauoilla ja kylmänviileesti ihan auton ollessa liikkeessä. Tiedän joo joo, ettei niin saisi missään nimessä tehdä, mutta me ei oltais ikinä oltu perillä, jos joka kerta pikkunälän yllättäessä me oltais pysähdytty. Oikeesti olin ajatellut ennakkoon tän syömispuolen fiksusti. Pakkasin rintapumpun messiin ja tarkotus oli pumppailla maidot purkkiin ja äiti sit syöttäis pullosta. Ei tarvis tyttöä turhaan nostella. No mä sit ylläri olin unohtanu siitä koko pumpusta aika oleellisen osan, ni sillä ei paljoa pumppailtu. Ajatus kuitenkin hyvä. Onneks Nella on nopee syömäri ja onneks ei tapahtunut mitään. Se siitä.


Kotimatka Leviltä ajettiin yhtä kyytiä se 12h. Tosin jatkettiin reissua vielä yhdellä yöllä lisää eikä suunnattukaan kotiin vaan mun äidin porukoille Ylöjärvelle mummulaan eli Nellan isomummulaan! Aluks olin ajatuksesta vähän kauhuissani - koko päivä autossa koiran ja pienen lapsen kanssa, mutta aivan turhaan jännitin. Nella nukku superhyviä päikkäripätkiä, oli onnellinen lapsi hereillä olessaan, sai tissiä nälän sattuessa ja sammu istuimeensa tuutulaulujen kera. Onneks on puhelin ja youtube. Saatoin mä taas olla huono mutsi ja antaa viiskuisen katsoa vähän musavideoita, mut ei oo taas niin justiinsa, kun kyse on ihan vaan kymmenestä minuutista. Kuitenkin lähes kaiken hereilläoloajan leikki innoissaan omilla leluillaan, mitä pakkasinkin reilulla kädellä mukaan. Yhdet selkägagit saatiin vaihtaa ja puhdistuspyyhkeillä käsivarsia myöten pyyhkiä sitä itseään pois kylmänviileesti bussipysäkillä ilman vettä ja muita hienouksia. Siinä meni likaseksi Nellan vaatteet ja meikäläisen kädet, jotka hais viel perilläkin pienesti pahalta. Tais mummokin sörkkiä omia sormia johonkin väliin. Yhteistuumin saatiin homma pakettiin, samalla kun Sami käytti meidän Jadea jalottelemassa tarpeillansa. Mummulassa Nella pääs meidän kanssa vielä ihan saunaan asti. Tietenkin.Jos multa kysytään, niin lähtisin ehdottomasti uudelleen! Ei jäänyt traumoja, ei mennyt hermot, hampaita ei kiristelty eikä hiuksia revitty päästä. Mut jotain mä opin; ens kerralla kyllä tarkistan sata kertaa, että kaikki pumpun osat on mukana.


Kiva reissu. Helppo reissumimmi.

2 kommenttia: