Sivut

tiistai 19. tammikuuta 2016

Vauvakamoja

Me hankittiin kaikki vasta ihan "viime tippaan", mun äitiysloman aikoihin joku kuukaus ennen laskettua aikaa. Jotain ehkä vähän aiemmin? Hitsi kun en enää muista, mut paljon myös vauvan jälkeen. Mä eka luulin, et hamstraan heti plussattuani kaikki vauvakamat, järkkään meidän kodin uuteen uskoon ja oon silleen 8 kk ennen laskettua, et: "Noniin nyt kaikki on valmista, vauva tule jo!!" Mut eipä mennyt sinne päinkään. Yllätyin itsekin miten rauhallisesti ja stressittömästi kaikki meni. Onneks on lapsellisia ystäviä. Ostettiin sitteriä lukuunottamatta kaikki käytettyinä ja säästettiin monia monia satoja euroja siinä.


Listaan tähän alle nyt kaiken mitä ollaan ostettu sekä saatu ja myöhemmin hyväksi todettu.


Emmaljungan mustat yhdistelmävaunut - Ostettiin mun kummipojan vanhat, mitkä oli hänelle uutena ostettu. Ihan nappivalinta, menee maastossa kuin maastossa kevyesti eteenpäin. Haluttiin siks vaunut isoilla ilmakumirenkailla, ku Jaden kanssa kuitenkin pitää käydä lenkillä säällä kuin säällä ja lenkkimaastot tietty vaihtelee. Mikään ei olis tuskasempaa, ku työnnellä lumisella metsäpolulla huonosti kulkevia lastenvaunuja...tässä asiassa ei siis edes ajateltu tinkiä.
Britaxin turvakaukalo ja telakka - Sain mun yhden hoitolapsen vanhan ehkä viikkoa ennen Nellan syntymää. Kaukalo oli just hyvä, mut telakka ei, koska meijän autoon ei käyny isofix kiinnitys systeemi. Sit se uuden turvavöillä kiinnitettävän telakan osto vähän jäi....mut nyt kahen viikon sisään käyn yheltä naiselta ostamassa sellasen parillakympillä, kun fb kirpparilla yks päivä kyselin. Mä en jaksa enää yhtää kauempaa vekslata niiden turvavöiden kanssa.
Britaxin matkarattaat - Ostin mun kummipojan vanhat. Ja sopivasti saa meidän turvakaukalonkin siihen mukana tulleilla adaptereilla kiinni. Ihan ehdottomat kauppakeskuksissa, näppärät kun on kääntyvät etupyörät. Ja helppo taittaa kasaan, jos autolla kulkee. Sit kun Nella kasvaa, niin eikun koppa vekka ja tyttö rattaisiin istumaan. Tykkään! 
Pinnasänky - Lainasin mun kummipojan vanhan...ylläri :D
Itkuhälytin - Nella sai joululahjaksi Samin vanhemmilta sellaisen ihanan, missä on yövalo, unimusiikkia ja kommunikointimahdollisuus. Pystyn siis hyssyttelemään Nellaa toisesta huoneesta käsin. Hahaa siistiä!
BabyBjörn sitteri - ostettiin Lekmerin nettikaupasta, kun oli tarjouksessa vaan 89 e postikuluineen. Päädyttiin just tähän sitteriin, koska niiiiin moni kehu sitä, se on ergonominen ja siinä viihtyis kuulemma vaativampikin vauva. No meillä sitteri on tosi tykätty ja käytössä päivittäin. Huippuostos ehdottomasti! Niin ja saatiin mun yhdeltä ystävältä myös toinen samanmerkkinen sitteri, mikä vietiin sit Samin ja niiden landelle, ku käydään siellä tosi useasti. 
Babybjörn kantoreppu - Ostettiin mun toisilta hoitolapsilta viime viikolla.
Kantoliina - Sain lainaksi mun kummipojan vanhan Nellan ollessa ihan pikkuinen, mutta kyllä reppu on enemmän meidän juttu.


Leikkimatto - tämä ihana viidakkodiskoksikin ristitty valojen ja musiikin menomesta. Sain sen yhdeltä ystävältä ja palautan sen sitten, kun Nella kasvaa siitä pois. Leikkimatto on meillä myös tosi tykätty!
Hoitotaso - mietittiin eka hoitopöytää, mutta koettiin se turhaksi ja tilaa vieväksi meidän kaksioon. Niin nopeesti ne vaipat vaihdetaan jo lennossa, Ostetiin siis fb kirppikseltä pinnasängyn päälle laitettava kovapohjainen hoitotaso. Ja tämäkin todella näppärä! Meillä vaihdetaan vaippaa useesti myös lattialla ja sängyn päällä, joten hoitopöytä olis ollut aivan turha ostos.
Vaipparoskis - toivottiin joulupukilta, kun perus vessan roskis alko jo muutaman gaggavaipan jälkeen haisemaan. Ja koska vaihdetaan vaippa usein makkarissa, roskis oli hyvä saada sinnekin. Nella saikin hyvän Tommee Tippee vaipparoskiksen siihen pinniksen viereen. Toimii.
Imetystyyny - Sain lainaksi kummipojan vanhan. Alussa oli kovastikin käytössä, nykyään ei. Joten meillä ei todellakaan tarpeellinen. Imetän yleensä makuullani.
Hoitolaukku - kulkee aina mukana mihin ikinä mennäänkin. Meidän Emmaljungiin mätsäävä laukku kuului siis samaan pakettiin vaunujen kanssa.
Kylpyamme + vauvatuki + jalat - Ostettiin yhdiltä mun hoitolapsilta. Helppo kylvettää sen tuen avulla. Ollaan kylvetetty amme lattialla, vielä ei olla niitä jalkoja kokeiltu, että vois seisten kylvettää.
Fleecepussi turvakaukaloon - Sain lainaksi ystävältä. Ihan nappijuttu näin talvella. Suosittelen lämpimästi talvivauvoille!
Leluja - ollaan saatu kavereilta, syntymälahjaksi sekä jouluna.
Toukkapussi - mun mummu neulo aivan ihanan toukkapussin. Se on ollut kovasti käytössä ja hirmu tykätty. Sairaalassa en ees pukenu vauvaa muutaku siihen silloin ku menin vessaan tai hakemaan ruokaa. Muuten oltiin ihokontaktissa ♥ Kotona oon kans huomannu, et tykkää nukkua siinä, kun ei pääse huitomaan käsillä unissaan.
Vilttejä - Yhden tein itse isoäidinneliöistä (mummu teki loppuun, kun en saanut aikaiseksi, hih), Samin mutsilta saatiin sen omatekemä joskus omille lapsilleen ja muutama fleeceviltti ollaan ostettu kaupasta. Viltit on hyvä vaunuissa, sitterissä, lattialla pinniksessä yms yms.

Hmmmm onkohan tossa nyt kaikki...Aluksi meidän listalla oli myös lipasto vauvan vaatteille, mut päätettiin tehdä meidän jo olemassa olevasta ikean kaappilipastosysteemistä (en muista sen nimeä) vauvanvaatteille/vaipoille yms. muulle pikkukamalle oma säilytyspaikka. Toimii ihan hyvin. Sit tosiaan vaatteita saatiin tosi paljon mun ystäviltä kiertoon sekä fb kirppikseltä ostettua kassikaupalla edullisesti. Vauvakutsuilla toivoin sit lahjaksi kaikkea käyttökamaa ja sainkin kaiken puuttuvan; vaippoja, talkkia, voiteita, öljyjä, puhdistuspyyhkeitä yms yms. Niin ja äitiyspakkauksesta tuli kanssa kaikkea tarpeellista, vaikka eka mietinkin otanko sitä vai en. Sit tässä nyt on ollu kaiken maailman jouluja ja ristiäisiä, joten tosi paljon ollaan saatu kaikkea lahjaksi. En oo oikeesti ostanut mitään vauvanhoitokamoja itse, niin paljon Nella sai niitä jo ennen syntymää. Eiku huijasin. Oon mä yhden pikku paketin vaippoja ostanut, kun oltiin reissussa. Niitäkin ollaan saatu paljon enkä valita en sitten yhtään! ♥

6 kommenttia:

 1. Söpö vaavi <3 Hienoo, et ootte saanu paljo tavaroit ostettuu käytettyyn. Varmast auttaa paljo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3 joo se auttoi kyllä todella paljon :)

   Poista
 2. Voi että. Siinäpä sitä onkin monta juttua, mutta mahtavaa että voi ostaa käytettynä tai lainata! :) Säästää pitkän pennin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä :) Kyllähän sitä ties, et paljon pitää uusia juttuja ostella, mut vielä se valinnan vaikeus, kun niitä vaunujakin on miljoona erilaista erilaisilla ominaisuuksilla! Että mikä olis just se paras meille ja kun on talvi jne jne.. Mutta ihan mielelläänhän niitä kaikkia vauvakamoja selaili, pyöritteli mielessä ja pähkäili <3

   Poista
 3. Näiden perusteella meidän hankinnat näyttäs olevan hyvällä mallilla.. :) Me ollaan ostettu aikalailla kaikki isoimmat jutut uutena, kuten Emmaljungat Classic Chrome rungolla (isot renkaat ehottomat näissä olosuhteissa :D), Maxi-Cosin kaukalo telakalla (halusin kaikista keveimmän mallin mitä liikkeestä löyty) ja just toi BabyBjörn sitteri. Vaatteita ollaan ostettu vaan muutamat, niitä ollaan saatu kyllä mukavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan huipulta!! <3 joo siellä pitää todellakin olla kunnon vaunut ;)

   Poista