Sivut

maanantai 7. joulukuuta 2015

10 kysymystä, 10 vastausta

EDIT: Unohdin siis alottaa tän postauksen kertomalla, et sain 10 kysymystä- haasteen Kädenjälkiä sydämessä- blogin Nealta. Oon nyt vähän tylsä enkä haasta ketään, mut kysymyksiin silti mielelläni vastailin.

1. Kuvaile elämääsi 5 adjektiivilla?
Rakkaudentäyteinen, sosiaalinen, spontaani, huoleton ja onnellinen.

2. Jouluaaton kohokohta?
Lahjojen laitto kuusen alle, joulukinkun tuoksu ja syöminen, sauna ja lahjojen jakaminen. Aatossa on monta kohokohtaa. Mikään noista ei oo toista parempi. Se kiireetön fiilis aattona on paras juttu. Sit vielä ku meijän baby kasvaa ja alkaa ymmärtämää Joulun päälle, ni saadaan se taianomaisuus takaisin juttuun mukaan.

3. Millaisia joulu perinteitä teillä on?
Meillä aina lapsuudessa: Aamupuuro, piirretyt, päiväsauna, ruokailu, hautausmaalla käynti ja lahjojen avaus. Jokseenkin noin tossa järjestyksessä. Samilla aina lapsuudessa: Piirrettyjä ja hengailua, ruokailu, hautausmaalla käynti, sauna ja lahjojen avaus. Samoja juttuja, mut eri järjestyksessä vain. Molemmat on tottunu viettämään joulua aina mummulassa perheen kesken useamman päivän. Meille joulu on tärkeä. Silloin rauhoitutaan ja ollaan sukulaisten kanssa. Kaverit ja kännijutut ei kuulu meidän jouluun/joulun jälkeisiin päiviin ollenkaan.

4. Kumman kaa: Jaakko Saariluoma vai Jukka Hilden?
No Jukka Hildén tietty!!5. Kerro 3 elämän ohjettasi?
 • Kateellisuus ei kannata.
 • Ihmiset ovat usein epäreiluja ja itsekeskeisiä - Anna heille silti anteeksi. Jos olet ystävällinen, muut saattavat väittää, että sinulla on itsekkäitä motiiveita olla sellainen - Ole silti ystävällinen. Jos olet rehellinen, saatat tulla petetyksi - Ole silti rehellinen. Jos löydät onnen, muut saattavat olla kateellisia - Ole silti onnellinen. Se hyvä, minkä teet tänään, saattaa unohtua jo huomenna - Tee silti jotain hyvää tänään. Annat maailmalle kaikkesi ja se saattaa olla jonkun mielestä liian vähän - Anna silti kaikkesi.
 • Joskus kaikkein pienin askel juuri oikeaan suuntaan saattaakin olla elämäsi  suurin. Hiivi vaikka, mutta ota se askel.

6. Millaisia lapsenkasvatus metodeja suosit?
Halutaan kasvattaa meijän lapsesta/mahdollisesti lapsista; hyväkäytöksisiä, reippaita, rehellisiä, iloisia ja sosiaalisia lapsia. Toimitaan itse tietty parhaina esimerkkeinä, eikä todellakaan aiota kasvattaa lapsia pumpulissa. Ollaan itsekin rehellisiä ja reiluja lasta, ja tottakai toisiamme kohtaan parisuhteessa. Ei kannateta mitään väkivaltaa, negatiivisuutta, kaiken kieltämistä, mykkäkoulua tai huijaamista. Ollaan vanhempina Samin kanssa rentoja, mutta auktoriteettisiä. Meil on vähän sellanen virheistä oppii ja noustaan ylös kun kaadutaan - asenne. Lapsen pitää saada tehdä ja kokeilla eri juttuja. Kyläillään paljon, käydään harrastustoiminnassa. Tuetaan ja rohkaistaan. Nauretaan ja hullutellaan. Arkikin voi olla hauskaa ja stressitöntä, jos ei ota kaikkea ihan niin vakavasti. Ja tietenkin annetaan paljon paljon rakkautta, läheisyyttä, tukea ja turvaa.

7. Millaiset asiat tekevät sinut onnelliseksi?
 • Samin hellyydenosoitukset
 • Mun maailman parhaimmat ja rakkaimmat ystävät joiden kanssa ollaan oltu jo vuosia tosi tiiviissä yhteydessä. Joka päivä puhun aina jonkun kanssa maratonpuhelun, nähdään usein ja ihanaa, et mikään ei oo muuttunut, vaikka meille onkin tullut lapsi.
 • Siisti koti tekee onnelliseksi, vaikken himosiivooja olekkaan.
 • Muuttunut elämä lapsen myötä on maailman parasta just nyt!
Eli kaikki ne perus asiat tekee onnelliseksi. Perhe ja ystävät. Ja toki se, et meil on kaikki talousasiat kunnossa, oma kämppä, vakkariduunit jne. Mut pinnallisista jutuista myös shoppailu tekee mut aina niiiiiiiiiiiin onnelliseksi!! Ja hemmottelu, kauneusjutut, suklaa.... haha8. Millaiset asiat tekevät sinut surulliseksi?

 • Kun parhaimmat ystävät ja äiti asuu kauempana, niin aina niiden vierailujen jälkeen on hetken sellanen apee fiilis. Olis ihan parasta, et kaikki asuis samas kaupungissa ni vois nähdä ihan milloin huvittaa.
 • Kun oot kaatanu kahvin kuppiin ja huomaat, et maito on loppu.
Mä oon tosi vähän surullinen. Tietty, jos joku kuolee tai on sairas, ni oon surullinen. Tai ku katon leffaa ja siin tapahtuu jotain kamalaa, ni alan pillittää. Mut aika vähän mua surettaa, en käytä aikaani murehtimiseen. Ainakaan mihinkään sellaseen mihin en itse pysty vaikuttamaan. Positiivinen asenne kunniaan!

9. Mitä haluaisit sanoa 5 vuoden takaiselle itsellesi?
Eli olin silloin 18 vuotias. Apua en mä tiedä! Tapasin Samin 17 vuotiaana, joten voisin kai sanoa, et "Hyvä Jenna, löysit maailman ihanimman poikaystävän. älä päästä siitä irti koskaan."

10. Kerro bravuuri ruokasi resepti?
Ei mulla ole sellaista! Oonko huono kokki? No Sami on ehkä eniten tykänny mun tekemistä fetalihapullista, joiden ohjetta en enää muista. Pari kertaa yritin tehä samanlaisii, mut ei siitä tullut mitään. Maku ei vaan kohdannut. Ehkä mulle joskus viel kehkeytyy joku bravuuri juttu. Kokkaan aika perus safkaa, mut tykkään aina kokeilla kaikkea uutta. En tosin noudata ikinä orjallisesti mitään reseptejä, joten ainaku joku onnistuu superhyvin, seuraavaks se maistuu eriltä.

6 kommenttia:

 1. Mä oon niin sulaa taas, ihana kuva Jade ja tytöstä <3 (on muuten outoo puhuu Jadesta niin et tarkoittaa jotain muuta ku omaa lasta, hahah :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 No ihan varmasti on! Mun olis pitäny säästää Jade nimi meijän tytölle, ku se on niin kiva, mut meni jo :D H

   Poista
 2. Jee kiva että teit tämän! Ja ihania vastauksia <3 Ootte niin sulosia ja ihania tyyppejä, puss

  VastaaPoista
 3. Joulusta tuli mieleen, et ootteko siis aiemmat joulut olleet Samin kanssa molemmat omissa kotikodeissanne? Vai yhdessä jomman kumman vanhemmilla? Miten nyt, kun teillä on vauva niin ootteko kolmisin kotonanne vai miten meinaatte aaton viettää? Muuttuuko teidän aaton vietto nyt? :) Ihana postaus taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yks Joulu ollaan muistaakseni oltu erikseen. Muuten ollaan aikalailla vuoroteltu :) Mun äiti ku tekee vuorotyötä, niin sillä ei oo joka joulu vapaata. Aina kun sillä on vapaata, suunnataan mun mummolaan mun sukulaisten luo. Muulloin ollaan sit Samin sukulaisten kesken. Ni se menee jotakuinkin tasan. En osais olla Samista erossa jouluna ja nyt ku meil on lapsi, ni en todellakaan ees vois kuvitellakaan et vietettäis joulua erikseen. Nyt tää joulu ollaan täällä Samin porukoilla, koska viimeks oltiin mun mummulassa. Jatkoa en osaa oikein sanoa. Tuskin pitkään aikaan ainakaan kolmistaan vietetään joulua, ku molemmat tottuneet aina viettää sukulaisten kesken :) <3

   Poista