Sivut

maanantai 18. marraskuuta 2013

Uuden keittiön suunnitelma

Oon lisäilly tänne vaan pieniä kuvia eri kuvakulmista meijän huoneista ja tiedän, et hahmottaminen on siks aika vaikeeta. Mulla on yks suunnitelma kuvana meijän keittiöstä, MIKÄ EI SIIS OLE LOPULLINEN, mutta suuntaa antava kuitenkin. Ajattelin, et jos sen näkeminen vähän helpottais kokonaiskuvan ymmärtämistä. Mittasuhteet, värit ja kaikki on vähän sinnepäin, mut tossa järjestyksessä ne kalusteet joka tapauksessa tulee olemaan. Kuva on otettu kalusteita vastakkaisen seinän "läpi".

Meille tulee I-mallinen keittiö, niinku oon joskus saattanu mainitakin. Ainoastaan jääkaappi-pakastin tulee vastakkaiselle seinälle. Ovi jää kuvasta katsottuna vasemmalle ja ikkuna oikealle puolelle. Kalusteita vastapäätä on kokonainen seinä, jota vasten tulee siis se jääkaappi-pakastin ja pöytä. Aluks ja aina viime viikkoon asti ajateltiin laittaa tää vastakkainen seinä sellasella vaaleella luonnonkivellä, mut vaihdettiin kuitenki mieltä, niinku koko ajan ja kaikessa hhahah. Tähän päätökseen vaikutti aika pitkälti se, ettei meil ois muuten mitään seinätilaa mahdollisille hyllyille ja sellasille. Ei siihen luonnonkiveen oikeen viitti mitään reikiä porata, vaikka se niin ihana olis ollutkin. Mä kuitenki jossain vaiheessa aion laittaa siihen jotain hyllykköä ja purnukkaa. Noihin pieniin sisustusjuttuihin meil ei nyt vaan tänä vuonna valitettavasti oo aikaa eikä rahaa, mut tulevaisuutta ajatellen pitää miettii kaikki mahdollinen. On se nyt kiva kuitenki saada laittaa jotain joskus meijän ainoalle kokonaiselle seinälle, koska tää keittiöhän ei oo ihan kauheen suuri. Mut sopivan suuri kuitenkin. Ja iso muutos tän hetkiseen vuokrakämpän pieneen avokeittiöön, joka yhdistyy olohuoneeseen, joka taas yhdistyy makuualkoviin. Ei siis erillisiä huoneita. Ei ovia, joita sulkea perässä. Kaikki on yhtä ja samaa tilaa. Tai siis oli. Me ollaan niin innoissamme tästä et saadaan monta huonetta! Oma keittiö. Oma makuuhuone. Oma olohuone. Jeeeee 

weheartit


Keittiön yläkaapit mitotettiin melkein kattoon asti, jotta saatiin hyödynnettyy kaikki mahdollinen säilytystila, liesituuletinkin integroitiin. Myös tiskikone ja uuni tulee integroituna, joista ensimmäinen korotettuna. Ja tosiaan haluttiin vaan yks pystykaappi, et saadaan mahollisimman paljon työskentelytilaa. Vanhas keittiössähän oli pystykaappi ja jääkaappi ikkunan vieressä vierekkäin, jolloin työskentelytilakin oli tosi pieni. Me haluttiin ikkunan vierusta mielummin avaraks, jonka takia pystykaapitus tuli heti ovesta katsottuna vasemmalle ja jääkaappi kokonaan toiselle seinälle. Toisaalta se oli myös pakko tehä niin, koska haluttiin tiskari korotettuna ja tiskikoneen on pakko olla altaan lähellä. Altaan taas on pakko olla samassa kohtaa kuin edellisessä keittiössä, koska vesipiste on siinä. Eli koska ei laitettu tiskikonetta alas altaan lähelle, niin se tuli vasemmalle puolelle allasta. Yksinkertaista. Vai onko? Sit kaapistoa vaan jatkettiin kattoon asti, josta tuli meijän keittiön ainut pystykaappi. Tiiättekö kun näitä kaikenmaailman päätöksiä tehtäessä meinas loppuu tieto ja kärsivällisyys. Tosi vaikeeta suunnitella oikeesti toimiva ja paras ratkaisu. En myöskään haluu katua huonosti tehtyjä päätöksiä, joten halusin suunnitella kaiken hyvin. Toivottavasti onnistuin. Koulussa ainaki huomasin Eri ihmisen kasvu ja kehitys- luennoilla miettiväni ihan jotain muuta kuin kyseistä aihetta. Mua kiinnosti enemmänki kuinka monta senttiä haluun työskentelytilaa altaan ja lieden väliin tai onkohan ne kaapit nyt varmasti kattoon asti, millaset saranat oviin tulee, et onkohan ne varmasti kestävät. Entä vetimet, enhän mä ees muista mitkä valitsin tai minkä kokoset vetolaatikot alhaalla toimis parhaiten jne jne jne.

Weheartit


No keittiö on jokatapauksessa tilattu ja toivotaan, että kaikki menee hyvin. Voisin selostaa ja höpöttää täst viel vaikka ja kuinka, mut palaan ens kerralla sit taas lisää uusien kuvien merkeissä. Nytki tästä tuli jo ylipitkä pätkä, hups :)

2 kommenttia:

  1. vaikuttaa tosi kivalta toi keittiö :) Tuo hyvin kontrastia (kirjotinkohan oikein) noi tummat kalusteet mutta silti niin raikas ja avaran tuntunen keittiö, tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo me siis valittiin mustat kodinkoneet ja valkoset kalusteet. Mut kerron niistä sit tarkemmin myöhemmin :) Välitilaa ei olla viel päätetty....mut siis niin, tossa suunnitelmassa esim. toi liesi ja uuni on eri kohdassa, ku siinä valmiissa. Mäki kyllä tykkään! Valmiina ja livenä se näyttää paljon paremmalta, kun mustavalkosena suunnitelmana ;D

      Poista