Sivut

maanantai 4. marraskuuta 2013

Olohuoneen remppaa

Ajattelin aloittaa tän rempan etenemis kuvaprojektin olohuoneesta, koska oon viettäny siel nyt eniten aikaa. Meil on siis vanha talo ja vanhat seinät, jotka on myös sit sen mukasessa kunnossa. Mä tykkään meijän olkkarista, koska se on suhteellisen iso ja hyvänmuotonen. Sellanen neliö eikä vaikeesti sisustettava pitkulainen. Mul ei vaan valitettavasti oo siit viel kokonaiskuvaa, mut ens kerralla yritän muistaa kuvata sen.


Joo tosiaan tapetit lähti aika huonosti, mut onneks Samin kaverit tuli yhtenä iltana auttaa meit sinne. Vaikein seinä jätettiin kuitenki kokonaan mulle, kiva kiva. Sitä ei oltu siis pohjattu ollenkaan, jonka vuoks tapettiki oli kiinnittiny siihen aika kovasti. Jokaises seinässä oli kaks kerrosta tapettia päällekäin, mut onneks vaan kaks. Melkein odotin ainaki kolmea, koska asunto on niin vanha.

Seuraavaks hion pikasesti seinät kauttaaltaan kuivuneesta liisteristä. Eli siis jatkovarren kanssa ja silleen vähän sieltä sun täältä tekniikalla. Tollasta vaihetta ei oikeesti tarvi tehä, mut koska haluun seinät maalattavaks ja ne oli aika karheet ja röpelöiset, niin kävin ne sit karkeesti hiekkapaperilla läpi. Sen jälkeen saumanauhotin. Eipä mulla nyt oo siitä nauhastakaan kuvaa, mut tuolla se on saumalaastin alla piilossa yllä olevas kuvassa. Saumasin siis kaikki kohdat uusiks, koska vanhat saumakohdat oli tehty tosi huonosti ja ne oli jo suurimmaks osiks halkeillu. Ja montaks noita saumoja nyt yhteen huoneeseen mahtuis? Hmmm, ehkä jotain kymmenen. Sauman ja hiomisen jälkeen tulee viel yks kerros kevyttasotetta ja tietty kuivuttuaan hionta. Pölyä, pölyä, pölyä.

Maalaaminen on ehdottomasti se kivoin osuus! Nopein, helpoin ja mukavin. Pohjamaalauksen jälkeen pitää kuitenki käydä viel viimeistelykittaus kierros. Ja toistan edelleen itseäni, koska noi seinät oli vanhat, niin vieläkin löytyi kivasti kitattavia kohtia. Saumakohdat oli ne pahimmat kohdat.

Selitys miksi: Seinissä olevat levyt ovat alunperin tasaiset, koska vanhat saumaukset on tehty niille tarkoitettuihin uriin. Mun lähtötilanne on siis täysin tasaiset seinät, joihin pitää taikoa yhteensä kolme kerrosta kittiä ja nauha yrittäen pitää seinät edelleen tasaisina. Ja se jos mikä on mahdottomuus. Tasaisen päälle lisättäessä kamaa, saumakohtiin tulee automaattisesti kohouma. Tätä kohoumaa häivytin kitillä ennen pohjamaalia ja pohjamaalin jälkeen. Uudenveroisia niistä ei saa tekemälläkään, mut hyvät mä niistä kuitenkin teen!

En saumannu kulmia ollenkaan vaan päädyin laittamaan akryylit. Paljon helpompaa ja nopeempaa ja joskus vuosien päästä paikkaaminenkin on paaaaljon yksinkertasempaa. Jos ne nauhottais, mahdollisten halkeemien korjaaminen olis paljon työläämpää ja halkeematki olis isompia, kun paperi repee (seinät elää). Nyt ku vedin akryylit niin kulmaan tulee vaan pieni suora halkeema, johon on helppo vetää uus akryyli.

Seuraavaks hion viimeistelykitit, maalaan ne kohdat uusiks ja jätän seinät odottelemaan pintamaalausta. Tosin yks seinä on viel vähän muista jäljessä, mut asia korjaantuu täl viikolla ja olkkari jää toistaseks odottelemaan.10 kommenttia:

 1. Tämmönen ei oo reiluu koska iskee itsellekki hirvee muuttobuumi :D

  VastaaPoista
 2. meillä oli kans yhes kämpäs minne muutettiin nii tapetoitu varmaa 5 kerrosta päällekäin, tosi rasittavaa oli ottaa niit tapettei pois..
  Tosi raikkaan ja avaran näköseks saitte ton olkkarin tolla valkosella maalilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on todellakin rasittavaa. Yhes kämpäs mis mä poistin tapettei, ni oli kans jotain 5-7 kerrosta!! Ihan käsittämätöntä. Toi valkonen on siis vaan pohjamaali :) Ei olla viel päätetty lopullista seinien värii.

   Poista
 3. Oi vitsi nyt jo vaikuttaa nii kivalta! En malta oottaa lopputulosta kun sulla on nii sika hyvä maku sisustukseen jne! Onnelliset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahin on onneks jo ohi ;) Ehkä. No en mäkään malttais odottaa sitä, et voitais asuu jo siellä! Ja katotaan nyt millanen siitä sitten tulee. Sisustus kuitenki tapahtuu aikanaan ja omilla rahoilla eikä lainarahoilla :D

   Poista
 4. Hyvältä näyttää, ei malttai odottaa kokonaista lopputulosta ;) Meillekin tuli ihan puskan takaa muutto eteen ja nyt tehdään remppaa ensin että päästäis muuttamaan :D Meillä kun ei ollut edes tarkoitus muuttaa vielä pitkään aikaan kun muutettiin vasta puolivuotta sitten.. hehe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi en mäkään ;) Aijjaa, onneks olkoon! <3 Mitäs remppaa aiotte tehä? Oho no ette ees kunnolla päässy asettumaan sitte :D

   Poista
  2. Me laitetaan seinät ja lattiat uusiksi :) maalataan ja laitetaan laminaattia! alan olemaan kyllä jo aika innoissani! muutto kans enskuun alussa :)

   Poista
  3. Noniin jeeee :) Pienikin muutos on iso muutos ;)

   Poista