Sivut

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Elämä on laina

♥ Kiljun onnesta. Pakahdun rakkaudesta. Meillä on vihdoin ikioma koti. ♥


Moikka moi ja kivaa lauantai-iltaa lukijat! Mun ilta meni ensiks töissä puol seiskaan asti jonka jälkeen tein kolme tuntii yhtä koulutehtävää (6 sivusta esseetä) täs kotona. Viel ennen nukkumaanmenoo mun on kuitenki tultava kertomaan mun jännittävästä ja mieleenpainuvasta eilispäivästä, kun tein elämäni ensimmäiset asuntokaupat. Siis ASUNTOKAUPAT. Meil on nyt Samin kaa ensimmäinen yhteinen oma asunto. Tää nykynen, missä ollaan asuttu nyt puoltoista vuotta, oli meijän ensimmäinen yhteinen ja samaan aikaan myös molempien ensimmäinen kämppä. Sitä ennen asuttiin samassa asuntolassa, missä siis 16-17 vuotiaina tavattiin. Eli ollaan asuttu yhessä periaatteessa ihan koko meijän 3,5 vuotisen suhteen ajan aivan alkumetreistä lähtien. Kun sit talvella 2011-2012 muutettii tänne Lappeenrantaan, pistettiin suunnitteille oman asunnon ostaminen.Mun blogia jo pitempään seuranneet tietääkin, et ollaan aktiivisesti etitty täs asuntoo nyt kesästä 2013 asti. Tarkotus oli ajottaa asunnon osto aikasintaan siihen, ku Sami pääsee pois armeijasta eli juurikin viime kesään, mut vast täs syksyllä löydettiin se täydellinen koti meille, mikä kaiken lisäks vielä saatiin! Käsittämättömän mahtavaa ♥ Täs matkan varrella oli kaks muutakin mieluisaa kohdetta mist kiinnostuttiin, mut toinen niistä osottautu liian ongelmalliseks ja toiseen ei päästy ees tarjoomaan, koska oltiin liian myöhään liikenteessä. MUTTA. Tää mikä me nyt napattiin on kaikista ihanin ja ehdottomasti parhaimmalla sijainnilla, todellinen löytö. Kliseisesti vois todeta, et kolmas kerta toden sanoo...ahahaha :DOstettiin remppa-kämppä. Etittiin siis haukkana asuntoo, mikä ois hyvällä sijainnilla, edullinen ja mikä saatais laittaa ihan oman näköseks...rajatulla budjetilla tietty...mut just niinku me halutaan. Noh, nää kaikki kriteerit täytty, koska keskustaan on tooosi lyhyt matka ja kouluun vieläkin lyhyempi! Myös asuinalue oli merkittävän tärkeessä roolissa, koska me ei todellakaa pidetty ees vaihtoehtona asettautuu minkään kriminaalien tai laitapuolenkulkijoiden seuduille. Saatiin koti rauhalliselta omakotitalo alueelta ja ollaan tosi iloisia siitä!

Kuvat weheartit

Tuun myöhemmin tulevina viikkoina viel päivittelemää enemmän ihan siitä asunnosta itsestään, mut voin jo etukäteen paljastaa, ettei se oo oikeestaan kerrostalo, rivitalo eikä omakotitalokaan! Se on todellakin erikoinen ja harvinainen kohde. Semmonen kultakaivos. Mut tässä sitä ollaan. Velallisena. Ajatella. Otin ekan lainan heti 18- vuotiaana. Opintolainan, minkä sain maksettuu tänä vuonna pois. Se ei kuitenkaa riittäny, koska nyt oon sidottuna asuntolainaan ainaki parikyt vuotta. Tai ehkä koko loppuelämän. Eihän sitä ikinä tiedä. Mut mua ei silti ahdista tää velallisuus. Vähän naurattaa vaan, koska eihän me nyt vielä täysin ymmärretä koko asiaa! :D Me ollaan vasta niin nuoria. Täytin just 11 päivää sit 21 vuotta. Oon ihan pieni vielä.

Lapsi vai aikuinen? Tyttöystävä vai avopuoliso? Velkahelvetti vai unelma? Vastuuton vai vastuullinen? Vapaa vai kahlittu? 

Mä en tiedä oikein mikä mä oon. Mun mielestä jokainen noista ristiriitasista kärjistetyistä kyssäreistä kuvaa jollain ihmeellisellä tavalla sitä mikä mun tän hetkinen tilanne on. Kaikki tuntuu niin oikeelta. Tän kuuluu mennä just näin. Mä oon ihan totta onnellisempi ku ikinä. Käsittämätön tunne. Vitsit. 

6 kommenttia:

 1. Odotan innolla kuvia omasta asunnostanne :)

  http://kaika85.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Onhan se periaatteessa järkevää ostaa oma koti, kun tulee pikkuhiljaa maksettua saman verran omaa pois kuin vuokraa, mutta taas kun miettii, että opiskelet ja jos Sami meinaa jossakin vaiheessa vielä opiskella lisää tai miten onkaan, niin siinä mielessä kahden opiskelijan on huono maksaa omaa asuntoa pois.

  Eri asia on, että jos toinen on töissä ja tienaa suht hyvin, niin pystyy elämään. En tarkoita pahalla, mutta pyrin ajattelemaan kummaltakin kannalta asioita. Tiedän vaan yhden pariskunnan, jotka meinasivat joutua myymään oman kotinsa, koska olivat menossa opiskelemaan vielä. Mutta sitten kävikin niin, että heille tulee vauva.

  Mutta enivei, ei pahalla. En sen enempää mitään sano, kun en tiedä teidän mahd säästöistä ja asunnon hintaa jne. Nehän vaikuttaa paljonkin asioihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meijän tilanteessa oli todella järkevää ostaa oma koti kuin asua vuokralla, pankissakin sanottiin niin. Mun mielestä sillä ei oo väliä opiskeletko vai teetkö duunia, mut jos on oikeesti mahdollisuus ottaa laina ja maksaa lyhennyksiä, niin se kannattaa todellakin tehdä. Tietysti lyhennyserätkin on sen mukaisia. Aina se kuitenkin on kotiin päin! :)

   Meijän tilanteessa Sami on hyväpalkkasessa duunissa eikä aio ikinä enää täyspäiväisesti opiskella. Se saattaa joskus (eli puhutaan monista monista vuosista) lisäkouluttautua, mut tekee sen kuitenkin töiden ohella. Ja mä taas opiskelen nyt kaks vuotta, mut teen koko ajan myös duunia. Laina on jaettu tasan, eikä kumpikaan maksa yhtään sen enempää kuin toinen. Kaikki on laskettu, kaikki on suunniteltu ja kaikki onnistuu kyllä. Ei meille ois muuten koko lainaa myönnettykään.

   Enkä mä ota pahalla näitä kommentteja todellakaan. Kaikilla on mielipiteensä ja tääkin teksti niitä varmasti muissa herättää, koska niinkuin sanoit, en koskaan mainitse ihan kaikkea. Raha-asiat ei sinänsä kuulu muille ja jätin kaikki luvut kertomatta ihan tarkoituksellisesti ;)

   Poista
 3. Voi että oon kyl nii iloinen puolestasi ku saatte toteuttaa unelmaa ja omakoti :) meillä kans suunnitteilla omakoti tän nykyisen jälkeen ettei enää vuokralle! Sitä odotellessa. Odotan kyllä sitten kuvia siitä teidän kodista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Nanna! Ihanaa, että teilläkin suunnitteilla oman kodin ostaminen. Jos siihen on vaan mahdollisuus niin kannattaa! :) Joo kuvia tulee heti, ku alkaa toteutustakin näkymään. Tosin sitä ennen pitää tehdä niitä päätöksiä. NIIN PALJON VAIHTOEHTOJA, ETTEN KESTÄ :D

   Poista