Sivut

lauantai 27. huhtikuuta 2013

Mun terveellisempi elämä

Tuntuu et yhä useempi on alottanu sen niin kliseiseltäki kuulostavan elämäntaparemontin, ja haluu jakaa omaa edistystään kaikille. Ennen light-tuotteet kiinnosti kuluttajii, mut nykyää yhä useempi valitsee mielummin sen runsaasti proteiinia sisältävän tuotteen. Mä kuulun myös niihin hehkuttajiin ja mullaki on oma tarinan tynkä kerrottavana teille. Mä koin tän kyseisen valaistuksen 15.1.2013. Muistan sen päivän vielki tosi hyvin, ku lähin samalt seisomalt kauppaa ostaa pelkästää terveellisii juttui ja illal viel salille. Soitin Samille inttii, et nyt loppuu paskan syönti ja alkaa uus parempi elämä. Se vaa nauro mulle, eikä todellakaa uskonu mua. Päätin silti alottaa heti ja kunnolla, enkä vast huomen tai ens viikol. Ootteks te muuten huomannu, et ihmiset asettaa aina jonkun tyhmän aikarajan, jota ei kuitenkaa pysty noudattamaa. "Mä alotan heti maanantaina.", "Rantakuntoon ens kesäks.", "Vatsalihakset esiin viikossa.", "Tavotefarkkuihin ens viikonlopuks". Ei toimi. Tai en ainakaa usko.


Mä en asettanu itelleni mitää määräaikais tavotteit, en mitää tiettyy liikuntamäärää viikossa puhumattakaa mistää herkkukielloista. Mut miten mä oikee sit muutin mun tapoi terveellisemmiks? 

Noh, suurin ero entisii tapoihin on ehdottomasti toi säännöllinen ruokailurytmi eli 2-4h:n ateriavälit. Ennen saatoin syödä kerran päiväs kauheet ähkyt ja sen lisäks napostelin koko ajan. Ihan oikeesti taukoomatta, leikkeleitä, karkkii, suklaata, keksei, leipää...ihan mitä vaan! Nyt syön paljo kasviksii, marjoi ja salaattii ja teen aina ruuat alust loppuu asti ite. Ei oo siis vaikeeta ;) Sit toisena muutoksena aloin taas liikkuu enemmän. Mul on ollu ennen sellasii kausii et syön kunnol, mut liikunta jää tai sit syöminen takkuilee, mut treenit kulkee. Nyt oon kuitenki onnistunu yhdistää nää molemmat ja tuloksiiki on onneks alkanu näkymää.


Aluks söin siis vähähiilihydraattisesti, mut nykyää vedän aina ne perunat ja täysjyväspagetitki plus leipää. Mul on joka viikko karkkipäivä ja syön tummaa suklaataki aika paljo. Must on kuitenki tärkeint et perusruokailu on kondikses, ni ei pienel hölläilyl oo niin suurta merkitystä. Ja treeneist sen verran, et pyrin vetää aina täysil ja loppuu asti. Ennen saatoin jopa ajatella, et "Ei tullu ees hiki, vähä hyvä!". Luulin siis, et mun kunto oli hyvä, vaik oikeesti en vetäny läheskää täysil haha. Nyt ku meen salille/jumppiin, ni en todellakaa ajattele kuinka räjähtäneelt näytän, vaa mitä enemmän hikee irtoo ja sykkeet nousee, ni sitä parempi!

Se hyvä olo minkä siit saa, on liian koukuttava lopettaakseni sitä. 
Se energiaruiske, joka muhun iskee sen jälkeen, piristää ihan älyttömästi.
Ja ne tulokset, jotka siit syntyy, antaa kivasti lisämotivaatioo jatkamaa eteenpäin!

When you think you can't, you better fucking convince yourself you can and push harder!

37 kommenttia:

 1. kolmessa kuukaudes tommonen ero :OOO !!! gooood job! oisit ottanu samoilla housuilla kuvan nii ois entistä parempi verrata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii ois pitäny ottaa :) Ku ton uuden kuvan ei pitäny tulla mihinkää vertauskuvii (niis mul on aina samat housut), mut tylsyyksissäni nappasin vaa kuvan niis vaatteis mitkä mul oli päällä. Ja huom. mä jännitän tos ;)

   Poista
 2. no huom ja huom mut näkeehä siinä silti jo muutoksen!! esim jenkkikset??!! :)) yks kateellinen täällä... (ollu kipeenä pari viikkoo jo, projekti jäissä...jos tätä edes projektiks vielä voi kutsuu :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii ne on onneks lähteny aika hyvin jo pois :) Paranemisia sinne! Mullaki oli tän kuun ekat kaks viikkoo aika löysää just ton kipeilyn takii...

   Poista
 3. Mikä ero noin lyhyes ajas! Vau!!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa et teit tän postauksen, tarvii nyt alkaa ottan itseää niskasta kiinni. Jos säkin pystyt nii kyllä sit minäkin :). Itsestään välinpitämättömyyttä jos ei pysty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos miellytti :) No nimenomaan, kuka vaan pystyy jos vaan haluaa!

   Poista
 5. VAUUUUUUUU! :D oih... oisimpa itsekin noin hyvässä kunnossa! vautsi, oi että!! ps. tätä oisi kivempi lukea, jos et kirjottaisi noin murtaen/puhekielellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sähän oot! :) Ai, no mun ois kyl vaikee ajatella, et kirjottaisin vähän niinku kirjakielel. Voin mä yrittää saada jostain lauseist muodollisesti järkevämpiä, jos se helpottaa kerran lukemista. Tai voin ainaki harkita kirjottavani ;)

   Poista
  2. Pakko kommentoida, mut minun mielest on paljon kivampi lukee et joku kirjoittaa murteella :D

   Poista
  3. Mustki on helpompi kirjottaa omal tyylillä ja tykkään myös lukee puhekielel kirjotettui blogei, MUT mä en puhu kyl mun mielelest millää murteella :DD

   Poista
 6. Aika huikia ero kyllä! Wau. :)

  VastaaPoista
 7. tosi kiva postaus! jään seurailee sun blogii ku luinbsun postauksii ja tykkäsin paljon !! :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit miten kiva kuulla! Tervetuloa siis :))

   Poista
 8. oho mitkä erot noin lyhyessö ajassa! tää sai nyt muhunkin vähän motivaatiota. Minkälaisia treenejä vedöt salilla? :) Ja onnea nöistä tuloksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos motivoi :) No salil teen ihan vaa yksjakost ohjelmaa: kädet, jalat, vatsat ja selkä. Eli ihan sellanen perus, ku oon vast alottanu tuol salin puolel käymisen. Varmaa sit ku uusin mun ohjelman tos kesällä, ni teen kaksjakosen treenin. Eka pitää vähä kerää massaa ja voimaa ;) Alotin siis pelkil ryhmäliikunnoil ja niist tykkään eniten vatsapakarast, pumpist ja spinningistä :)

   Poista
  2. Millä salilla muuten käyt? :)

   Poista
 9. Vau!! Saat kyllä olla ylpee itsestäs :)

  VastaaPoista
 10. Jumantsuikka mikä ero!!!! Vautsi oon ylpee susta :--) Samalla iskee kauhee masis ku ite oon samoihin aikoihin alottanu elämäntaparemonttia mut mitään muuta eroo ei oikeen oo ku vähän timmimmät jalat ja pylly mutta paino on sama. Tosin mä käyn vaan lenkillä ku se on se mun juttu, pitäs lisäillä siihen ees vaikka lenkin jälkeen joku vatsalihasreeni :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos laura :) nii no pikkuhiljaa, pikkuhiljaa ;) jep, mä kyl kannatan muutaki ku lenkkeilyy, et kuntopiirit pystyy vaan!

   Poista
 11. heeei kunnsanoit että käyt salilla ja vatsapakarassa yms niin paljon noi sun harrastukset maksaa? kiinnostais nimittäi itekkin alottaa nii haluisin kuulla hintaluokkaa vähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksan kuukaudes 55€ ja siihen sisältyy kaikki ryhmäliikunnat+sali. Mut toki se vaihtelee paikkakohtasesti :) jos maksaa kertamaksun ryhmiksist, ni se on mun mielest aina 10€. Jos ottaa pelkän salijäsenyyden, ni se on jotain 45€. Siis meillä.

   Poista
 12. Mieletöntä mikä ero, vautsi ku näytät hyvältä! Kuinka monta reeniä sä yleensä vetelet viikossa ja osaatko arvioida yhtään minkäkokoisia aterioita syöt 2-4h välein? :) Koen ite tosi hankalaks niin usein syömisen, kun en oikein tiedä minkä kokosia annosten pitäisi olla. Taidan jäädä lukijaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No ajan kans oppii tuntee itellee sen parhaan rytmin. Ei mullakaa aina mitää ihan säännöllistä oo, ku esimerkiks töissä en pysty pitää ollenkaa taukoi. Öö no vaikee arvioida, ku mä en kuitenkaa punnitse mitään..öhööm. Mut paljon kasviksii tai salaattii, noin nyrkillinen pastaa/perunaa/riisiä ja sit 150g-200g kanaa/lihaa/kalaa..se on varmaa perus ruoka-annos. Aamul syön aina puuron (1dl hiutaleita+2dl vettä) ja lisäks ruisleseitä, marjoi ja raejuustoo + leipä ja tee. Välipaloiks syön milloin mitäki: pilttii, hedelmii, leipää, proteiinipatukoit. Pyrin syömää niin, ettei koskaa tulis ähky. En ota lisää, vaik viel mahtuis. Ja siks mul onki kolmen tunnin pääst jo nälkä :DD

   Treenaan ehkä noin 5h viikossa, yleensä tunnin kerrallaan + hyötyliikunnat. Oi kivaaaa! :)Nyt vaa vähä kismittää, ku huhtikuus alko jo vähä lipsuu, milloin minkäki (teko)syiden takii. Tehdään siis toukokuusta parempi!!

   Poista
 13. Mieletön ero! Vautsi :) Oot varmasti sellainen inspiraation tuoja että. Itselläkin on se ns remontti menossa itseni suhteen ja pikkuhiljaa hyvää tulee on ehkä paras sanonta :) Tsemppii vielä jatkoon :)

  http://nnanas.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, must vaa tuntuu hassulta, et joku saa musta inspiraatioo :D Mut hyvä juttuhan se vaan on! Nimenomaan-hiljaa hyvä tulee, tsemppiä sinnekkin! :)

   Kävin kurkkaamas ja kommentoimas ;)

   Poista
  2. Voihan se kyllä tuntuu hieman hassulta mutta varmasti samalla hyvältä että saa ihmisiä liikkeelle omalla tuloksellaan että mitä voikaan saada aikaan :) Luin blogias hieman pidemmälle ja tunnut tosi positiiviselta ihmiseltä, jään ehdottomasti lukijaksi :)

   Poista
 14. Tulee vähän myöhäinen kommentti mutta täytyy sanoa että hieno muutos :) Kyllä kolmessa kuukaudessa saa jo ihmeitä aikaan :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) jep, ei se mitään rakettitiedettä oo! Pienillä muutoksilla saa ihmeitä aikaan ;)

   Poista