sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Pitsapohja pelkällä kananmunalla

Kikkailin tänää jotain ihan uutta ja erilaista. Jotain tosi hyvää, helppoa ja ihanaa! Tein pitsan, jonka pääraaka-aineet oli salaatti ja kananmuna.

Pohja

5 kananmunaa
0,5 tl suolaa

Työvaiheet

1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
2. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa oikee kunnolla, ettei koostumus ja maku oo ku munakkaalla.
3. Lisää varovasti rikotut keltuaiset ja suola.
4. Paista 200 asteises uunissa voidellulla leivinpaperilla 10-15min, kunnes pinnasta tulee kauniin keltainen.


Täs vaihees lisää uuniin menevät täytteet. Mulla ne oli valkosipulilla maustettu tomaattimurska, jauheliha ja kinkkusuikaleet. Juustoraaste sopii myös vallan mainiosti, mut mult ei sitä jääkaapista sattunu löytymään ja tein koko pitsan vähä niinku kaikkee mitä jääkaapista löytyy- periaatteella.


Sit koko höskä viel hetkeks uuniin. Sillä välin valmistin salaatin. Mul oli ruukkusalaattii, tomaattii, kurkkuu, chilipaprikaa, viinirypäleit, jalapenopepperoneja ja kuivattuu sipulirouhetta. Feta ja ananas ois ollu kans aika bueno, mut niitäkää ei tähän hätään löytyny.


Pitsan tultuu uunista leikkaa haluttu pala ja lisää salaatti päälle. Ei kantsi lisää kaikkee salaattii koko pellillisen päälle, ku et kuitenkaa jaksa syödä kaikkee. Molemmat säilyy kätsysti erilläänki. Majoneesiki ois sattunu tähä aika hyvin, mut mä pysyttelin terveellisemmäs versios.


Kantsii kokeilla. Hiilareitaki on lähes nolla! Omomom...

- Jenna

12 kommenttia:

  1. Ei vitja miten hyvän näköistä! Pakko joskus kokeilla!:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmmmm ja on tooosi hyvää! Syön sitä just parhaillaan ;)

      Poista
  2. enpä oo koskaan kuullutkaan tällaisesta! vaikuttaa tosi jännältä idealta! kokeilemisen arvoselta ainakin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään. Yhdistin kaks eri ohjetta ja siit tuli kieltämättä aika hyvä combo :)

      Poista
  3. Tuli nälkä! Tehny pitsaa mieli jo jonkun aikaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toi on tosi nopee tehä :) Eikä tarpeetkaan mitään erikoisii oo, joten iltapalaa kehiin vaan!

      Poista
  4. Oiii, todellakin aion kokeilla tässä joku päivä :) nam, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  5. Vaaude näyttääpä hyvälle! Pakko kysyä että miten kananmunasta saa erotettua valkuaisen ja keltuaisen semmosella "en omista kaikkia yleishyödyllisiä keittiövälineitä"-tekniikalla? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan omilla kätösillä :)Otat sen keltuaisen kouraan ja vaihtelet sitä kädestä toiseen, jolloin valkuainen valuu sormien läpi kulhoon. Täs vaihees siis keltuaisen pitää pysyy tietty ehjänä :D

      Ja toinen vaihtoehto on sillee, et rikottua kuoren älä avaakkaa sitä kokonaa halki, vaa valuta raosta valkuainen, jolloin keltuainen jää kuorten sisään. Tajusitko? Oon super huono selittää :DD

      Poista
    2. Tajusin joten kiitos selityksestä! :D Tänään vois olla se päivä ku tää tyttö lähtee kananmunaostoksille, pakko päästä kokeilemaan tuota ohjetta!

      Poista